Menu

Wat is acupunctuur

Acupunctuur heeft een zeer breed inzetbaar vermogen 
Praktijk onderzoek heeft bewezen: Acupunctuur is de meest bezochte natuurgeneeskunde

Acupunctuur is onderdeel van de Chinese geneeskunde, die tot de oudste behandelmethoden ter wereld behoort. De acupunctuur vindt zijn oorsprong zo’n vijfduizend jaar geleden. Chinese acupunctuur en moxibustie (Chinese warmtetherapie op meridianen en acupunten) waren oorspronkelijk twee verschillende TCG methoden.

Acupunctuur is het gebruik van acupunctuurnaalden, “naalden” gebonden aan het lichaamsoppervlak van de huid op de meridianen en acupunten om therapeutische doelstellingen te bereiken. Moxibustie is het gebruiken van kruiden om de meridianen en acupunten te verwarmen om het behandeldoel te bereiken. In de praktijk, worden acupunctuur en moxibustie vaak gecombineerd gebruikt, maar het is gebruikelijk om te spreken van acupunctuur.

Alle behandelmethoden die door middel van het stimuleren van acupunten en meridianen op het lichaamsoppervlak het doel van een medische behandeling bereiken zijn acupunctuur behandel gebieden, daarom is acupunctuur de geneeskunde waaronder prikken (men ervaart vaak een ‘stroomgevoel’), acupressuur (Chinese medische massage op meridianen en acupunten), moxibustie, cupping (vacuüm trekken), scraping, etc. vallen.

Chinese acupunctuur is een natuurgeneeskunde

Spreken van natuur, groen, doet vaak denken aan bescherming van het milieu, niet-giftig, gezond, geen bijwerkingen, enz. Als men bij geneeskunde over natuur praat, zal de Chinese acupunctuur geneeskunde, met diens 5000 jaar oude geschiedenis, als eerste worden verkozen.

Acupunctuur geneeskunde heeft in de Chinese geschiedenis zijn gloriejaren gekend en heeft een heleboel “magische” verhalen gecreëerd die zich tot op de dag van vandaag verspreiden. Met de ontwikkeling van wetenschap en technologie bereikt de moderne acupunctuur effectief uitstekende behandelmethoden zonder bijwerkingen. Veel landen in de wereld respecteren acupunctuur zeer, omdat het niet alleen vaak pijnloos is, onmiddellijke en uitstekende behandeleffecten heeft, maar wat nog belangrijker is, niet toxisch is, geen bijwerkingen geeft en heel erg in lijn is met het moderne medische concept.

Bij chronische ziekten worden vaak lange tijd meerdere medicijnen gebruikt, vaak zelfs levenslang, zijn de bijwerkingen van dergelijke geneesmiddelen op het menselijk lichaam bijzonder groot. Veel patiënten krijgen als gevolg van complicaties door langdurig medicijngebruik, weer kunstmatig re-letsel.

Kiezen voor de natuurlijke acupunctuur geneeskunde is dan een verstandige keuze.

Natuurlijke/groene Chinese acupunctuur geneeskunde en Chinese geneeskunde hebben niet alleen de hoogste staat van natuurgeneeskunde, maar ook de hoogste staat van de natuurgeneeskunde in de toekomst.

Contact met Chinatura Medica

Voor vragen en het maken van een afspraak, kunt u bellen of mailen. Bellen graag op werkdagen tussen 9.00 – 18.00. U kunt ons bereiken op 033 – 45 30 209 of vul het contactformulier in.

Ga naar contact