Menu

De kracht van Chinese acupunctuur

De kracht van acupunctuur

Acupunctuur deed pas in de zestiende eeuw zijn intrede in Europa, terwijl in China acupunctuur toen al zo’n 5000 jaar werd beoefend. De oudste studieboeken zijn ongeveer tweeduizend jaar oud, maar bieden nog altijd een uitstekende basis voor behandeling.

Acupunctuur, een zeer bijzondere en succesvolle geneeswijze, is een product van de Chinese cultuur. Een cultuur die sterk verschilt met de westerse manier van denken. Om die reden is acupunctuur in Europa lange tijd verkeerd begrepen, genegeerd of stil gehouden. Acupunctuur is pas in de 20e eeuw erkend en staat in Europa nu vooral bekend vanwege de behandeling van pijnklachten. In feite is de behandelindicatie voor acupunctuur zeer breed: acute, maar ook chronische en ogenschijnlijk moeilijke klachten kunnen worden behandeld met acupunctuur.

Deze traditionele Chinese geneeswijze is gebaseerd op uiteenlopende begrippen en filosofieën, het beschouwt het lichaam als één geheel en een deel van de natuur. Hierin bestaat er een evenwicht tussen de tegengestelde, maar elkaar ook aanvullende krachten van yin en yang.

Hoewel westerse wetenschappers vroeger de traditionele Chinese geneeskunde en met name acupunctuur beschouwden als oosterse kwakzalverij, moeten zelfs de grootste sceptici inmiddels erkennen dat acupunctuur een zeer bijzondere geneeswijze is. Het werkt niet alleen, maar is over het algemeen ook zeer effectief en heeft bijzondere kracht bij heel veel soorten klachten.

Contact met Chinatura Medica

Ga naar contact