Menu

Acupunctuur in Amersfoort

Acupunctuur in Amersfoort

In het verleden kenden maar weinig mensen in Amersfoort het bestaan van acupunctuur.

Acupunctuur maakt deel uit van de Chinese geneeswijze en vond daar zijn oorsprong zo’n vijfduizend jaar geleden. Daarmee behoort acupunctuur tot de oudste behandelmethoden ter wereld. In de zestiende eeuw deed kwam acupunctuur via de Zijderoute naar Europa, maar werd daar pas in de 20ste eeuw echt erkend. Acupunctuur is vooral bekend geworden door diens bijzondere kracht bij pijnklachten.

Door de sterke verschillen in het denken over ziekte, blijft acupunctuur lang stil in Europa. Doordat de huidige wereld steeds meer op een groot dorp gaat lijken stelt men zich in Europa en ook in Nederland steeds meer open voor andere culturen. Uit onderzoek blijkt dat meer en meer mensen in de grote steden sneller voor behandeling met acupunctuur kiezen dan in middelgrote steden, zoals b.v. Amersfoort. Nog lang niet iedereen in Amersfoort weet wat acupunctuur is en maar weinig mensen in Amersfoort kiezen snel voor een behandeling met acupunctuur.

Acupunctuur wordt meer erkend in Amersfoort

Naarmate de bijzondere kracht van acupunctuur bij veel klachten, vooral bij pijnklachten, steeds merkbaarder naar buiten komt, wordt behandeling met acupunctuur ook steeds meer (h)erkend in Amersfoort. 

Vanaf de 20ste eeuw zijn er geleidelijk steeds meer acupunctuurpraktijken in Nederland ontstaan. Veel mensen hebben inmiddels wel van acupunctuur gehoord en kiezen ook steeds meer voor behandeling met acupunctuur. Jammer genoeg zijn er toch nog steeds mensen in Amersfoort die niet bekend zijn met acupunctuur. Soms komen er mensen voor behandeling met acupunctuur, nadat de reguliere geneeskunde niets meer kan doen voor hun klachten of nadat zij (ook) al andere therapieën geprobeerd hebben. Vaak zijn hun klachten ernstiger geworden doordat deze niet tijdig op een juiste manier werden behandeld.

Uit onderzoek is gebleken dat acupunctuur momenteel de meest bezochte natuurtherapie is in Nederland. Verwacht wordt dat in de toekomst ook meer en meer mensen uit Amersfoort als eerste voor een behandeling met acupunctuur kiezen, zoals dat nu al gebeurt in de grote(re) steden.

Chinatura Medica is een Chinese acupunctuur praktijk in Amersfoort

Door de multiculturele sfeer in Nederland zijn er steeds meer acupunctuurpraktijken ontstaan en kennen steeds meer mensen het bestaan van acupunctuur. Op dit moment zijn er best veel acupunctuurpraktijken in Amersfoort, maar slechts een zeer beperkt aantal dat is geopend door een Chinese acupuncturist. Chinatura Medica is een acupunctuurpraktijk in Amersfoort geopend door een acupuncturist afkomstig uit en opgeleid in China.

Sinds opening van Chinatura Medica hebben veel mensen uit Amersfoort en (ver) daarbuiten hier al baat gehad bij behandeling met acupunctuur. Steeds meer mensen kennen dan ook deze acupunctuurpraktjk.

Chinatura Medica is gelegen in Amersfoort Noord, wijk Zielhorst aan de Triangelstraat 66. De praktijk is gemakkelijk bereikbaar en (gratis) parkeren kan meestal direct voor de deur.

Contact met Chinatura Medica

Ga naar contact