Menu

De bijzondere kracht van Chinese acupunctuur

Acupunctuur deed pas in de zestiende eeuw zijn intrede in Europa, terwijl in China acupunctuur toen al zo’n 5000 jaar werd beoefend. De oudste studieboeken zijn ongeveer tweeduizend jaar oud, maar bieden nog altijd een uitstekende basis voor behandeling.

Acupunctuur, een zeer bijzondere en succesvolle geneeswijze, is een product van de Chinese cultuur, een cultuur die sterk verschilt met de westerse manier van denken. Om die reden is acupunctuur in Europa lange tijd verkeerd begrepen, genegeerd of stil gehouden en vond pas in de 20e eeuw erkenning. Acupunctuur staat in Europa nu vooral bekend vanwege de behandeling van pijnklachten. In feite is de behandel indicatie voor acupunctuur zeer breed: acute, maar ook chronische en ogenschijnlijk moeilijke klachten kunnen worden behandeld met acupunctuur.

Deze traditionele Chinese geneeswijze is gebaseerd op uiteenlopende begrippen en filosofieën, het beschouwt het lichaam als één geheel en een deel van de natuur, waarin een evenwicht bestaat tussen de tegengestelde, maar elkaar ook aanvullende krachten van yin en yang.

Hoewel westerse wetenschappers vroeger de traditionele Chinese geneeskunde en met name acupunctuur beschouwden als oosterse kwakzalverij, moeten zelfs de grootste sceptici inmiddels erkennen dat acupunctuur een zeer bijzondere geneeswijze is, die niet alleen werkt, maar over het algemeen ook zeer effectief is en bijzondere kracht heeft bij heel veel soorten klachten.

Contact met Chinatura Medica

Voor vragen en het maken van een afspraak, kunt u bellen of mailen. Bellen graag op werkdagen tussen 9.00 – 18.00. U kunt ons bereiken op 033 – 45 30 209 of vul het contactformulier in.

Ga naar contact